Home / Crna hronika / TRAGIČNA NESREĆA: Poginuo jedan od najomiljenijih pjevača svijeta!

TRAGIČNA NESREĆA: Poginuo jedan od najomiljenijih pjevača svijeta!

Svijetu je tužna vijest o smrti pjevača hitova osamdesetih kao što su Wonderful Life i Sweetest Smile priopćena kratkom objavom na njegovoj Facebook stranici. Pjevač Colin Vearncombe, poznatiji kao Black, umro je u 54. godini. Vijest o smrti pjevača koji je osamdesetih stekao popularnost hitovima poput Wonderful Life i Sweetest Smile priopćena je kratkim tekstom objavljenim na njegovoj Facebook stranici.

“Colin Vearncombe. 26/5/1962-26/1/2016. Šire priopćenje slijedi uskoro”, piše u postu.

 

Vearncombe je dvije sedmice nakon teške saobraćajne nesreće ležao u kritičnom stanju u irskoj bolnici. Bio je u induciranoj komi i prošle je sedmice javljeno da je vjerojatnost da preživi iznimno mala. U nedjelju je na njegovom Facebook profilu osvanula vijest da mu se stanje jako pogoršalo.

 

U muzici je bio 35 godina, a prvi je singl kao Black, pjesmu Human Features, objavio 1981. godine. Četiri godine poslije objavio je planetarni hit, spomenuti Wonderful Life. Iako takav uspjeh nije više nikada ponovio, radio je i dalje i kao Black objavio još osam albuma. Zadnji, Blind Faith, objavio je prošle godine.

 

Živio je u gradu Corku s bivšom suprugom i četiri sina.

(net.hr)

About prvi

Check Also

TRAGEDIJA: Samoubistvo u Beogradu izvršio poznati…

Niko nije čuo hitac! Visoki funkcioner MUP Srbije, pukovnik Božo Đukić ubio se u svojoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *