Home / Crna hronika / DETALJI PORODIČNE TRAGEDIJE KOJA JE RASTUŽILA BALKAN: Suad je Selmu, majku njihovo četvero djece, ubio…

DETALJI PORODIČNE TRAGEDIJE KOJA JE RASTUŽILA BALKAN: Suad je Selmu, majku njihovo četvero djece, ubio…

Novopazarka Selma Malićević (36), koju je iz ljubomore ubio suprug Suad (40), ukopana je na Velikom groblju uz prisustvo rođaka, prijatelja i komšija, kojima ni jaka kiša nije smetala da odaju posljednju počast ubijenoj majci troje djece.

Tragedija se desila u domu Selmine majke Šukrije, u Sarajevskoj ulici, u srijedu nešto oko 16 sati.

– Selma je sa troje djece bila u posjeti kod Šukrije, kada se na vratima pojavio uzrujani Suad. Tašti je rekao da mora nešto da raspravi sa suprugom i izvadio pištolj. Šukrija je ipak uspjela da ga smiri i uzme mu oružje, rekavši mu da ljudski razgovara sa Selmom i da nema razloga da se svađaju. Nakon žučne rasprave sa suprugom, Suad je krenuo da izlazi iz kuće. Tražio je od tašte da mu vrati pištolj, što je ona uradila. Kada ga je uzeo, okrenuo se i ispalio dva hica u Selmu, a potom jedan sebi u glavu – kaže izvor Blica iz istrage.

Suad-M300Poznanici kažu da Selma nije bila u posjeti kod majke, već da je kod nje živjela pošto je nedavno napustila Suada, zato što više nije mogla da trpi njegovu patološku ljubomoru.

– Selma je bila prelijepa žena, uvijek sređena, lijepo obučena, što je njemu smetalo i na čemu joj je stalno zamjerao. Mlada se udala za njega, u braku su skoro dvadeset godina, voljeli su se, ali njegova ljubomora je, umjesto da vremenom i dobijenom djecom slabi, bivala sve jača – priča Selmina prijateljica.

U novopazarskoj policiji kažu da protiv Suada nema podnijetih krivičnih prijava za porodično nasilje i da je u sukob sa zakonom ušao samo jednom, zbog bahatog ponašanja nakon načinjenog prekršaja u saobraćaju.

– Prije par godina policija u Sjenici mu je pisala kaznu zbog saobraćajnog prekršaja. To ga je iznerviralo, pa je počeo da vrijeđa policajce i šutira obližnji saobraćajni znak – kažu u policiji.

Suad je rodom iz pešterskog sela Šare, a godinama je radio kao autoprevoznik. Nakon što mu je ukazana pomoć u novopazarskoj Opštoj bolnici, Suad Malićević je prebačen u kragujevački Klinički centar. U toj zdravstvenoj ustanovi su rekli da je on dovezen sa teškim povredama, da mu je život ugrožen i da doktori konstantno prate njegovo stanje.

doznajemo.com

About prvi

Check Also

TRAGEDIJA: Samoubistvo u Beogradu izvršio poznati…

Niko nije čuo hitac! Visoki funkcioner MUP Srbije, pukovnik Božo Đukić ubio se u svojoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *